Buurtsportcoach Nick gymles.jpg

Het belang van een goede gymles. 5 vragen aan buurtsportcoach Nick!

Publicatiedatum: 31-05-2024

Zo’n 2700 kinderen op de bassischolen in de gemeente Raalte krijgen gymles van de buurtsportcoach. Op de Kwintijn in Raalte geeft Nick de gymles aan o.a. deze leuke kinderen van groep 1 en 2! Zij gymen wekelijks om goed te leren balanceren, hinkelen, koprollen en gooien, maar vooral om plezier te hebben tijdens het bewegen! Maar wat is nou het belang van een goede gymles? 5 vragen voor buurtsportcoach Nick én waarom 10 juli met hoofdletters in de agenda moet komen.

Wie geef je gymles?

"Ik geef gymles aan alle kinderen van basisschool de Kwintijn in Raalte en de St. Antonius in Mariënheem. Daarnaast geef ik ook Motorial remedial teaching. Dat betekent dat ik ook extra gymles geef aan de kinderen die hier nog meer baat bij hebben. In kleine groepjes werken we aan bijvoorbeeld motoriek, balans of zelfvertrouwen. Scholen kiezen er zelf voor dit extra aan te bieden. Een mooie ontwikkeling."

Waarom ben je gymdocent geworden?

"Het leek me altijd al mooi om met kinderen te werken en iets voor ze te betekenen. Het liefst in de vorm van bewegen. Ik heb dan ook de Calo op Windesheim gedaan en zodoende ben ik aan de slag gegaan als gymdocent. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat het onderwijs me ook steeds meer trekt. Vandaar dat ik nu naast gymdocent ook de lerarenopleiding doe om uiteindelijk ook voor de klas te kunnen staan. Op dit moment loop ik 2 dagen stage in groep 7 en 8 in Mariënheem."

Wat vind je belangrijk in de gymles?

"Het plezier in bewegen staat voorop. Als kinderen het naar hun zin hebben tijden het bewegen en buiten spelen, blijven ze langer doorsporten. Ook leren ze tijdens een gymles goed met sociale situaties om te gaan. Ik vind het prachtig om te zien als kinderen tijdens de les iets nieuws leren. Dat gaat vaak gepaard met een grote glimlach!"

Wat vinden kinderen het leukste in de les?

"Dat blijft toch apenkooien. Lekker rennen, klimmen en klauteren. Al is deze groep ook bijzonder goed in basketballen!"

Waarom moeten alle ouders 10 juli in de agenda zetten?

"Alle kinderen van groep 2 (waar buurtsportcoaches actief zijn) krijgen aan het eind van het schooljaar hun beweegdiploma! Omdat wij trots zijn op alle grote én kleine sportieve ontwikkelingen van alle kinderen. Op 10 juli organiseren we een leuke Sportinstuif in Sportcentrum Tijenraan in Raalte. Hét feestje voor het beweegdiploma! Je kunt er klimmen, klauteren, springen, sporten uitproberen en nog veel meer. Het wordt echt een feest!"

SAVE THE DATE

  • Sportinstuif Sportcentrum Tijenraan
  • 10 juli
  • 14.00 – 15.30 uur
  • Voor alle kinderen van groep 2! (de kinderen krijgen tijdens de gymles nog een flyer hierover!)