Generaties C-diploma Tijenraan

Overgrootoma zwemt 50 jaar bij Tijenraan en achterkleinzoon C-diploma

Publicatiedatum: 18-06-2024

Overgrootoma zwemt 50 jaar bij Tijenraan en achterkleinzoon nu C-diploma

Op dinsdagochtend komt mevrouw Tonny Klein Koerkamp altijd zwemmen bij zwembad Tijenraan, inmiddels al 50 jaar. Tonny heeft in 1973 haar C-diploma behaald in het ‘oude Tijenraan’ aan de Hogeweg in het buitenbad. Daarna bleef ze doorgaan met zwemmen in het oude en ook nu in het nieuwe Tijenraan. Tonny is onlangs 89 jaar geworden en ze was aanwezig bij het afzwemmen van haar achterkleinzoon Ewan, die nu ook zijn C-diploma heeft behaald.

"Het zit gewoon in mijn schema!"

Tonny kwam altijd met een aantal vriendinnen zwemmen, maar die zijn inmiddels niet meer onder ons. Toch komt ze altijd trouw zwemmen op dinsdagochtend. Op de vraag ‘Hoe houdt u dit al zo lang vol?", reageert ze "Het zit gewoon in mijn schema! Ik fiets er 2,5 kilometer voor, maar nog geen denken aan dat ik het niet meer zou doen. Ik was zelfs bij de eerste steenlegging van het 'nieuwe zwembad!" En wat vond Ewan het állerleukste aan afzwemmen? "Alles!", roept hij. Papa, die glunderend naast hem staat, zegt dat hij vooral het meezwemmen heel leuk vond.

Fit blijven
Het is mogelijk om op jonge leeftijd al af te zwemmen voor zwemdiploma C en op latere leeftijd, zoals 89 jaar, nog fit te blijven door wekelijks te zwemmen. Zwemmen biedt een aantal voordelen die bijdragen aan langdurige fitheid, zoals cardiovasculaire gezondheid, spierkracht, mentale gezondheid en het sociale aspect, wat belangrijk is voor het welzijn op latere leeftijd.

Door op jonge leeftijd te beginnen met zwemmen en dit als een levenslange gewoonte te behouden, kan dit dus bijdragen aan een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid op latere leeftijd. Tonny doet dit in ieder geval al heel veel jaren en hopelijk gaat haar kleinzoon én ook haar achterkleinzoon dit doen.

Zwemmen

Ook zwemmen bij zwembad Tijenraan in Raalte? Lees meer op deze website of kom naar de receptie bij sportcentrum Tijenraan voor meer informatie.