ouderen bewegen.png

Beweegevenement Vergeet niet te bewegen

Publicatiedatum: 30-08-2024

Samen in beweging is dit jaar het thema van Wereld Alzheimer Dag. Maar wat is het belang van bewegen voor je brein? Ontdek het tijdens het gratis beweegevenement ‘Vergeet niet te bewegen’ op dinsdagochtend 24 september in Sportcentrum Tijenraan in Raalte. Met inspiratieverhalen, actieve workshops en theater over bewegen en het brein. Dit evenement is een initiatief van Sportbedrijf Raalte, gemeente Raalte, Evenmens en Carinova.

Programma tussen 9.30 en 12.30 uur:

  • Informatieve en inspirerende sprekers: Wat als iemand in je directe omgeving ineens Alzheimer heeft? Een diagnose met veel impact. We staan stil bij de effecten van bewegen op het brein. Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige wat actief blijven voor haar betekent nu ze de ziekte van Alzheimer heeft. Een zeer inspirerend verhaal.
  • Actieve workshops: Bezoekers mogen kennismaken met en deelnemen aan verschillende sport- en beweegactiviteiten. Denk hierbij o.a. aan kickboksen, yoga, badminton, wandelen en bridge. Ook kan er een kijkje worden genomen bij de activiteit zwemmen met dementie.
  • Theater: Na deze workshops is er een vrolijke, leerzame en interactieve voorstelling. Mia heeft dementie en heeft weinig zin in bewegen, terwijl ze dat voorheen wel had. Haar echtgenoot Wim probeert van alles met minimaal succes. Maar dan..
  • Samen napraten: onder het genot van een heerlijk kopje soep.

Initiatiefnemer en buurtsportcoach Tom Bloo: ‘De meeste mensen kennen de fysieke voordelen van bewegen, maar uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld ook dat mensen die voldoen aan de beweegrichtlijnen een lager risico op dementie hebben dan mensen die dat niet doen. Hopelijk inspireren we deelnemers met dit evenement om samen te blijven bewegen.

Praktische informatie

  • Datum: 24 september, van 9.30 - 12.30 uur (inloop 9.15 uur)
  • Locatie: Sportcentrum Tijenraan, Zwolseweg 65 in Raalte.
  • Deelname: Gratis deelname, neem gerust een kennis of familielid mee! 

Vooraf aanmelden is wenselijk, dit kan via www.sportbedrijfraalte.nl/vergeetniettebewegen of telefonisch via de receptie van Sportcentrum Tijenraan: 0572 760 600.